1 jan. 2012

Dröm concept

Som ni själv här kan läsa så har jag haft fullt upp inatt. Det här, med massa detaljer och mer därtill har jag drömt. Blev bedd att lägga upp det.

Det är lite flummigt skrivet och sådär. Men det är ju bara så att jag ska komma ihåg det ifall jag någonsin skulle vilja skriva en story på det.

Concept från dröm.

Människan är mer eller mindre utrotad av en stormakt ala robotar (?).
Världen har ett grönt område och ett corrupted område ala Terraria. I corruption bor varulvar. Smala gråa äckliga. Vansinniga, utan någon mänsklig form.

Människorna blir mer och mer övertagna och blir varulvar. Robotarna (?) gör sprider en zombie plauge hos människorna.

Större delen av världen är barrskog, annars sumpmarker. Människorna bygger båtar för att leva i träsken (inga bra material. Post apocalyps material) skogen tas mer och mer över av varulvar. Stormakten bryr sig inte mycket om de få människorna som är kvar. Väntar på att zombieplaugen ska ta dem.

Människorna som förvandlats till varulvar har börjat ta några vargiga attributes. De har kvar föratåndet men deras familjer fungerar mer och mer som en pack of wolves.

Story:
En familj flyr undan stormaktens attack. Mot havet och en båt. (ala piratskepp) familjen består av pappa, mamma och son. Pappan blir skadad i benet av en attackerare (vapen används mycket förlängde knivar på händer ect) och han tappas bort i paniken och antas för död. Mor och son flyr till båten.
Båten vimlar runt på havet länge i sök efter tryggare område. Sonen blir trött på att det tar så lång tid och börjar själv söka efter tryggare land (här tror jag att jag flög i drömmen :P) han hittar bara ett område med corruption. Blir attackerad av varulvar. Han flyr tillbaka till skeppet.

När stormakten dragit sig undan från det gröna området folket på båten kom ifrån tar den sig tillbaka dit.
De (blir färre och färre) lever i utkanten av skogen och på gränsen till sumpmark. Fler och fler antingen dör från zombies (och blir såna själva) eller blir smittade eller dödare av varulvar.
Mamman hittar en ny make och sonen får en lillasyster. Maken är alfan i packen.

Sonen blir mer och mer irriterad på att de bara sitter och väntar på att de ska bli utrotade. Han ger sig ut i sumpmarkerna och träffar av en slump ett par varulvar. Börjar färdas med dem i deras skröppliga båt. De blir attackerade av zombies och mannen blir nerdragen i vattnet och blir dödad av zombies i ett försök att rädda dem.
Kvinnan blit såklart förtvivlad. Sonen blir mer determined. Kvinnan följer med sonen in i en annan skog där de sätter upp barrikader och börjar sprida ryktet om att de vill kämpa tillbaka för sin rasöverlevnad. De börjar så smått samla på sig anhängare som de testar i strid för sin blivande arme eller vad man säger. De vill ha starka anhängare.
Ett helt gäng med varulvar (vettiga) dyker till slut upp och vill joina dem. Det dubblar deras antal. Alfan i det gänget är stor och tuff. Världsvan. Blir som en mentor för sonen. Först tror alla att han vill ta över ledarskapet men han erkänner sonens långa resa för att komma dit han är.

Deras inbarrikaderade samhälle växer nu när de fått bra med verksamma människor. Hela denna tiden har de vatit ansatta av zombie attavker eller varulvsattacker. Då och då och de är alltid på spänn för att fly.
När den stora flocken kom trodde de först att det var en attack. Av säkerhetsskäl hade de (flocken) inringat deras sammhälle och klättrat över barrikaden. De kunde inte vara säkra på att ryktena talade sant om sonens mission.

Sonen börjar nu fundera på om han ska återvända till sin familj och ta med dem till deras semisäkra sammhälle. Han lämnade dem inte under de bästa omständigheter.

Allt jag minns. Förutom att sonens pappa överlevde och att de senare försöker befria honom från stormskten där han jobbat som slav hela denna tiden.