29 sep. 2012

Bella

Ett tag nu har jag planerat att ta hand om en liten vovve vid namn Bella. Jag ska bli dagmatte åt henne två dagar i veckan. Igår hade jag en provdag för att se om det skulle fungera. Det gjorde det. Hon är så lätt att ha att göra med. Tyst och snäll och så mysig. Alldeles nöjd bara hon får ligga tätt intill en.

Det var något helt annat än att ha Banshee. Bella är en fransk bulldog och väldigt annorlunda hund mot vad min valpnos var. Hon har kort päls, en helt annan lukt och ljud för sig. Dessutom är hon mycket mindre. Det är inte att hon är fel på något sätt. Men jag var inte riktigt beredd på hur annorlunda hon skulle vara.

Jag tog lite bilder också såklart.


Kelnosen precis när hon hade kommit in på morgonen.


Vi låg i sängen och myste ett tag. Jag läste och Bella satt och tittade ut genom fönstret. Det tyckte hon var roligt. Det verkar de flesta djur tycka är roligt.


Min matta adopterade hon direkt och skulle nog ha tagit med sig hem om hon kunde. Hon låg sådär och drog sig omkring på frambenen och gruffade och snorvlade som bulldogar gör. Hon tyckte nog det kliade på magen så skönt.


Vi tog en tur runt hembygdsparken och så kastade vi lite pinne. Det tyckte hon var jätteroligt. Fast den första pinnen hon ville gå och bära på var mycket större än henne. Haha!


Fina Bella.

Imorgon ska jag passa Charlie ett par timmar. Och om två veckor ska jag ta hand om honom i fem dagar. Då ska han bo här hos mig. (Om ni minns Charlie, Golden/Setter korsning.) Det ska bli intressant att se hur han ska få plats i min lilla lägenhet. Hehe! Och om han fungerar bra ihop med Bella. Men det tror ingen av mattarna/hussarna eller jag ska bli några problem. De är ju så snälla och vana med andra hundar dessa två.

Det är kul i alla fall. Jag får lite hundosar då och då.