18 jan. 2011

Besök på kennel Draghunden

Den 16:de söndag var jag och Tobias på besök i Varberg hos Siberian Husky kenneln Draghunden. Det är den kenneln där vi planerar att skaffa valpar från. Så jag tyckte att det var viktigt att komma och träffa hundarna och framförallt kennelägarna. Man måste ju veta att de kommer från ett bra hem där de bryr sig om dem.

Och det kan man väl säga att de gjorde. Haha! När vi äntligen kom dit efter en tidig (för mig :P) morgon och nästan tre timmar i bil blev vi välkomna av ett helt hav av glada hundar. De hade en grind lite längre fram i hallen som höll hundarna borta från ytterdörren. Men det hjälpte ju inte att de allesammans stod där på bakbenen och tittade för att vem det var som kom in genom dörren! Sex huskys, en liten valp, en japansk spets och en liten basenji. Det var lätt överväldigande! Och alla ville de hälsa!

Vi tillbringade de närmaste minuterna med att bli slickade och nosade på i ett vimmel av päls och glada hundar! Jag stortrivdes ^^ Det är nog de första hundarna jag verkligen har klickat med från första mötet. I vanliga fall brukar hundar ha lite förbehåll för mig. Men det kanske är för att jag bara träffat tränade jakthundar tidigare. Och mestadels.. om inte bara taxar.
Det tog i vilket fall inte många sekunder innan jag insåg hur rätt en husky skulle vara för oss. De var allt jag förväntat mig och lite till.

Naturligtvis tog vi lite bilder också! Om jag säger fel namn på hundarna så får ni ursäkta. Men jag har ungefär koll i alla fall...Faramir är en väääääldigt mysig hund och dessutom otroligt vacker och ståtlig. Han lade sig skönt tillrätta framför mina fötter när stormen av hälsningar var överstökade. Han hade dessutom en vana att slå på en med tassen när han tyckte att man inte gav honom nog med uppmärksamhet och kel. :DDetta är Rosie (som jag förstod det... osäker, kan vara Kayla också :P Det är mycket lättare att se när man är där hos dem).Och så Kayla. Visst är hon så vacker? Jag bara älskade hennes vild teckning. Helt fantastiskt.Detta tror jag är antingen Rosie eller Arwen. Jag tror det är Arwen. Jag är lite osäker från det här hållet. Det är lättare att se när man ser deras ansiktsteckning.Detta är jag dock hundra på är Arwen (den svarta) och hennes mamma Jenna (den röda). Jenna var så underbar hon med. Lite stolt och annorlunda än de andra dock. Men fortfarande väldigt tillgiven. Det är hon som kommer bli vår lilla valps mamma ^^ (Can't wait)

Som ni ser så är jag inte helt säker på om det alla säger om dem, nämligen att de ska vara otroligt aktiva hundar stämmer så bra. Visst när de är ute... Men när vi hade hälsat på alla så lade de sig på golvet runt oss och slappade. Där satt vi och pratade med Yamelie och Mikael som är ägarna länge medan vi gosade med hundarna. Frågade massor om rasen och hipp och happ och allt som vi kom att tänka på.Här är Amie, deras Japanska Spets som gjort sig hemmastadd i Tobbes knä.

Senare blev vi bjudna på mackor och te som satt fint efter resan. Dessutom bjöds det på ännu mer prat om hundar och katter och händelser. Det delades glatt fram och tillbaka och jag hade väldigt trevligt.

Jag skulle sen gå på toa... Te har den tendensen att rinna rakt igenom en :P Och då blev jag fångad i hallen igen. Tamina (Basenjin) kom rusade ut i hallen när hon såg att jag klev genom grinden och då blev jag plötsligt väldigt populär igen bland resten av den fluffiga gruppen. Så jag satt där och busade med Jake, deras yngsta husky (om man inte räknar Angel, valpen). Men ingen av dem fick jag något kort på tyvärr verkar det som...

Sen drog vi oss in i tvrummet och pratade ännu mer medan hundarna fick ännu mer kel. :DAmie kom och krävde min uppmärksamhet och Arwen låg och vilade i en hundsäng tillsammans med sin lilla valp och Tamina, även om de inte syns här på kortet.Här är Arwen i sängen. Hon var lite raggig i pälsen, tydligen blir hundar det när de har valpat. Men jag vet ju hur vacker hon brukar vara i vanliga fall. Och hon hade stenkoll på lilla Angel som tultade runt bland de andra hundarna.(från höger) Faramir, Rosie och Jenna. Måste älska deras poser hahaha! Helt utslagna och gosande små vargar! :DSamma hundar fast från en annan vinkel. Det är Mikael som var så förkyld som gosar med dem. Framåt tre bestämde vi att det var dags att komma hemåt. Det är ju en bit att köra och vore skönt om det inte var mörkt så länge på vägen.

Så tog vårt besök hos dem slut. Jag ville väldigt gärna ta med mig en av hundarna hem, de var så underbara. Så nu längtar jag bara ännu mer efter en egen. Bah... Som om det behövdes! Det var så skönt att ha dem trippande omkring oss. Och jag blev så glad när de såg på mig med sina skrattande tungor! Ah, ja. Helt klart rätt ras. Det kändes så rätt. Både med val av kennel och hundarna.

Vi kom hem framåt sex, sju. Och jag hade kört en bra bit av vägen. Det var mörkt och otroligt dimmigt. Dessutom regnade det lätt. Men det var väldigt bra träning. Jag har inte kört på så länge att det tog ett bra tag innan jag vande mig bakom ratten igen. Och förhållandena var så olika som jag är van vid. Så väldigt bra träning.

Men nu kommer det ta ett tag innan jag orkar mig på något igen. Med Tai Chin på lördagen innan och så åka till Draghunden på Söndagen. Jag är fortfarande helt slut i både kropp, huvud och själ. Ser inte fram emot att åka till tai chin imorgon... Skulle helst av allt bara vilja sova en vecka eller så :P

Nu ska jag gå och göra mig lite mat. Ha det så bra!