9 sep. 2011

Stadsjycke

Idag bestämde jag mig för att jag inte kände för att sitta hemma och vara trött. Så jag följde med Tobbe till Nässjö när han skulle åka till jobbet vid två. Och naturligtvis hade jag med mig Banshee. Så idag har vi lekt stadsbor och gått omkring och tittat på folk och hundar och luktat på alla möjliga saker som kommit i vår väg. Banshee har varit så otroligt duktig.

Vi började med att gå till ICA och köpa tuggummi. Banshee satt utanför som vanligt. Men idag var hon inte helt ensam vid cykelställen. På andra änden satt nämligen en rätt så stilig Amstaff. Det var lite lustigt för just den morgonen hade jag läst på en hel del om rasen i Härliga Hund tidningen som jag prenumererar på. Det ÄR ju en ras med dåligt rykte, och i rätt händer blir det en så otroligt glad och trevlig hund som älskar människor. Men jag kände inte för att ta några risker med Banshee. Så hon fick sitta ganska långt ifrån honom. Det var flera cyklar mellan dem också. Men de såg ju helt klart varandra.
Så gick en människa förbi och amstaffen slängde sig ut i kopplet och skällde på den förbipasserande... Suck... stackars hund har nog inte fått nog med socialitetsträning. Vad har man då att göra med att lämna honom ensam utanför en butik?

När jag kom tillbaka ut igen stod Banshee och skällde på honom XD Hon var helt klart inte jätteglad i honom heller. Hon tyckte nog han var lite läskig med sitt stora skäll.

Efter det gick vi till djuraffären. Vi letar efter en säng åt Banshee just nu. Hon biter inte lika mycket längre och jag tror det är dags att hon ska få en egen säng. Vi hade tänkt en vanlig Biabädd för jag vet att Banshee tycker om stadiga kanter när hon sover.
Vi var länge i djurbutiken och luktade på allt och försökte nalla tuggben. Hehe. Lilla tjyven. Vi var runt i hela butiken och pratade med de två tjejerna (i min egen ålder) som jobbade där. De tyckte hon var gudomligt söt och precis lagom stor för en hund. Jag tyckte det var bra att hon fick gå omkring och nosa ordentligt. Lite träning sådär.

Vi tittade på sängarna med men de var väldigt dyra där. En Biabädd i storleken 70x85 gick på 900kr där. Och jag vet att de inte är så dyra på andra ställen. En i storleken 100x80 går vanligtvis på 7-800kr...
Så istället hittade vi ett litet gosidjur som Banshee blev förtjust i. En sköldpadda som pep. Hon har inget eget gosidjur och efter att hon gett sig på Pantrina (mitt bandomsgosedjur) igår som hon inte får ha tyckte jag hon kunde få ett eget. Hon bar det stolt till kassan så vi kunde betala. ^^Sen gick vi ut med det och bar runt det i stan. Hela dagen sen dess har hon gått och burit på det från och till. Jätteduktiga nosen! På utsidan av butiken har de en stor bild på en katt på fönstret. Den bestämde sig Banshee för att den var farlig så hon stod och skällde en del på den innan vi gick vidare XD

Sen gick vi ner till pressbyrån så att jag kunde fylla på mitt busskort. Banshee tyckte rulltrapporna var konstiga. Hon stod länge och tittade på dem men ville inte gå nära. Jag band fast henne längre in i stationen där det var lugnt. Så jag kunde gå och fylla på kortet. När jag kom tillbaka var hon i full färd med att busa med sin nya leksak. Världens sötaste blir en stor farlig varg när hon vill. Skakade på det och bet i det så att den skulle dö ^^

Eftersom djurbutiken var så dyra med sängarna tänkte jag att vi kunde kolla på Rusta och ÖB och Granngården. Påvägen dit klättrade vi lite bland nedsågade grenar och Banshee såg till att tugga på dem ordentligt så att de var döda och inte gick iväg. Kanske smakade de gott?Jag gick förbi Rusta först. Inget roligt där. Men agility hindren har de kvar så det är bra. De ska jag börja införskaffa snart. Sen ÖB. Där hittade jag en stor påse levergodis som jag köpte. Vi behövde mer av det och en av anledningarna till att jag åkte in var att jag skulle köpa mer. Det är jättebra träningsgodis som man kan bryta i små bitar och Banshee älskar det.

Sen på Granngården hittade jag Biabäddar till vettiga priser. Men då visste jag inte vilken storlek jag skulle ta...Dessutom var de så stora att det skulle blivit väldigt bökigt att ta dem med sig. Jag bärandes på en tung kasse och en hund i koppel... en stor säng på det också.. nja... Så jag och Tob ska dit imorgon igen. Vi ska ändå handla och då kan vi se vilken som är bäst och ta med den direkt i bilen.

Vi gick förbi Tobbes jobb och lämpade av den tunga kassen (hundgodis väger :P) i bilen och sade hej till husse en snabbis. Så gick vi ner till stadsparken och smet in på Princess Konditori. Det finns tre cafér i Nässjö och jag måste säga att Princess är det jag tycker minst om. Men det ligger behändigt i Pigallehuset (som ligger i parken).

Matte gluttade lite på Banshee för att se hur hon uppförde sig där ute ensam bland trafiken. Måste säga att jag blev lite stolt i kanten när jag såg det här:Min duktiga vovve! ^^ Så gick vi ner till sjön och delade på smörgåsen jag köpt. Banshee fick naturligtvis också! Annars vore det väl orättvist tyckte jag.Påvägen ner mötte vi en 5årig Golden som hälsade lite halvirriterat på oss. Stod och pratade med dem ett tag (matte och husse) medan Banshee försökte få Ludde som han hette att leka. Han ville leka (till slut), men de var tvungna att gå vidare så det fanns inte riktigt tid för lek just då.

Jag hade egentligen tänkt lägga ut lite sök åt Banshee i parken. Men det började bli ordentligt kallt. Så vi bestämde oss för att åka hem istället.
När vi väntade vid bussen träffade vi en byracka (blandras dvs) som var så coollugn att jag trodde att ägaren (som satt på bänken och sov, sådär lagom alkoholiserad jeppe) måste ha gett honom någonting :P Nämnde jag att han var lös? Han hade koppel och så på sig. Men det var inte knytet någonstans :P Så han och Banshee nosade på varandra. Banshee blev också mycket lugnare när den här jycken var så lugn. Han nosade på Banshee och hälsade på mig (uch för främmande hundars tungkyssar) och stod där och såg på oss ett tag. Innan han gick tillbaka till sin ägares fötter och la sig där igen :P Som sagt cool jycke! Hahaha!

I bussen möttes vi av en solstrålande busschaufför. Älskar när man får sådana! Folk är gladare omkring mig när jag har Banshee med mig. Jag förstår inte varför! ;) De går runt och ler lite gulligt i närheten av oss.

Den här gången satt vi i sätet istället för på golvet mitt i bussen. Det tyckte Banshee var bättre. Det märktes. För hon kunde kika ut genom fönstret och var inte alls lika vankig som hon var förra gången hon åkte buss.

Resan hem gick jättebra. Vi delade på resten av smörgåsen och sen lade sig Banshee ner på sätet (som hon klagade över var lite litet, vilket det var. Hon börjar bli stor min hund!) och vilade tills det var dags att kliva av.

Nu ligger hon utslagen i vardagsrummet och sover. Jag är också väldigt trött nu. Men jag kände verkligen inte för att sitta hemma idag... igen... Dock dags att laga lite middag. Min mage protesterar.

Ha det så bra!